Laatste nieuws

 

ACTIVITEITENCENTRUM START WEER OP MET NIEUWE ACTIVITEITEN

Nieuw in het Activiteitencentrum: een cursus Spaans voor beginners en lessen Haken en Breien ! Andere creatieve activiteiten als quilten, fotograferen, kantklossen, schilderen, bloemschikken en creatief bewegen starten weer op. Ook de mannen en vrouwen van de kookclubs halen de potten en pannen weer tevoorschijn. Voor info en opgaven: www.tiedverdrief.nl .

De EHBO gaat weer aan het werk, er kan weer gezellig samen worden gegeten met Eatn met Mekaa, De Klup begint weer en ook Kaliber geeft weer diverse muzieklessen. Lekker bewegen? Doe eens vrijblijvend mee met Linedancen, Ouderengym en Tai Chi. Kortom, er is weer van alles te doen!  Niet te vergeten: vanaf donderdagmiddag 1 september is er weer “Kom dr effe in” van St. Evenmens voor mensen met beginnende geheugenproblemen en hun naasten

Op de website van Activiteitencentrum ’t Zumpke staat een totaaloverzicht. Loop binnen en neem een kijkje bij de verschillende clubs. Welkom


Feestelijk afscheid Hetty Rietberg & Laura Wolters

Het bestuur en medewerksters van Activiteitencentrum 't Zumpke hebben woensdagavond 6 april  j.l. tijdens een gezellige bijeenkomst op feestelijke wijze afscheid genomen van coördinator Hetty Rietberg en gastvrouw Laura Wolters. Zij zijn ruim 10 jaar aan het centrum verbonden geweest.

Het bestuur bedankt hen voor hun inzet en betrokkenheid bij het activiteitencentrum 't Zumpke en wenst beiden alle goeds voor de toekomst.


Jaarverslag 2021

Download HIER het jaarverslag 2021 van stichting 't Zumpke


Corona update 25-02-2022:

Vanaf 25-02-2022 zijn de geldende regels afgeschaft. Dus vanaf heden geen mondkapjes, 1,5 meter afstand en ook geen corona toegangsbewijs meer nodig.


NIEUWE WEBSITE TIEDVERDRIEF IN VRIEJE TIED !

Het bestuur van Tiedverdrief in Vrieje Tied uit Enter is blij dat de verschillende creatieve groepen weer kunnen opstarten in Activiteitencentrum ’t Zumpke na de afgelopen coronabeperkingen.  Om alle activiteiten voor iedereen helder in beeld te brengen, is er een nieuwe website gelanceerd ! Per activiteit is te zien wanneer, wat en hoe het een en ander is geregeld. Bent u/jij benieuwd naar bijvoorbeeld schilder- en kooklessen of handwerkcafé, kantklossen, bloemschikken, fotografie en creatief bewegen ? Kijk dan gauw op de website www.tiedverdrief.nl. De sfeer proeven ? Kom dan gerust een keer binnen lopen in het Activiteitencentrum aan de Reggestraat 85 in Enter. WELKOM!


BLOEMSCHIKKEN RONDOM THEMA’S

Hou je van bloemen en natuurlijke materialen ? Zou je graag eens aan de slag willen om hier een mooi bloemstuk van te maken ? Tiedverdrief organiseert i.s.m. Marlies Meerman in het Activiteitencentrum een vijftal bloemschikochtenden/avonden rondom thema’s: voorjaar, Pasen, zomer, najaar en Kerst. Je kunt alle thema’s mee doen, maar je kunt ook voor 1 speciaal thema kiezen. De eerste keer met als thema “voorjaar” is al op donderdagavond 17 en vrijdagmorgen 18 februari, dus geef je snel op!  Verdere informatie kun je vinden op de vernieuwde website van Tiedverdrief: www.tiedverdrief.nl


Vertrek Hetty & Laura

Hetty Rietberg (coördinatie) en  Laura Wolters (beheer) hebben aangegeven per 1 januari 2022 te stoppen met hun werkzaamheden. Hilda Stam, die al beheerwerkzaamheden verricht, zal de coördinator-werkzaamheden erbij overnemen. De meesten zullen Hilda al wel eens hebben ontmoet. De taken van Laura zullen worden overgenomen door Claudia Romney. Zij is nieuw in ons team. We zijn blij dat we de vacatures op een goede manier hebben kunnen vervullen en wensen de dames veel succes. Wij zeggen Hetty en Laura van harte dank voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen jaren. In verband met corona zullen wij in kleine kring van hun afscheid nemen.

Rondom de kerstperiode zijn wij gesloten van woensdag 22 december 2021 tot en met dinsdag 4 januari 2022.

Wij wensen u allen: blijf gezond, goede Kerstdagen en een voorspoedig (coronavrij) 2022 !


Overijsselse vrijwilligersprijs 2021

De  vrijwilligers van de Stichting Maaltijdvoorziening Enter bezorgen al vele jaren vanuit hun thuisbasis Activiteitencentrum ’t Zumpke warme maaltijden aan diegenen voor wie het niet mogelijk is een maaltijd te verzorgen.  Als blijk van waardering en erkenning voor hun niet aflatende inzet tijdens de coronaperiode, ontvingen zij de Overijsselse vrijwilligersprijs. De bijbehorende oorkonde vindt een mooi plaatsje in het Activiteitencentrum. Het bestuur, medewerksters en overige vaste gebruikers van het centrum feliciteren de SME met deze zeer verdiende prijs !


Anneke ten Berge met pensioen

Bestuur en medewerksters van het Activiteitencentrum aan de Reggestraat namen woensdag 9 september afscheid van Anneke ten Berge. Anneke is bijna 10 jaar aan het centrum verbonden geweest en heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.  Het bestuur bedankte haar voor haar inzet en betrokkenheid bij het Activiteitencentrum ’t Zumpke en wenste haar alle goeds voor de toekomst.